dissabte, 27 de febrer del 2010

COC DE TOMATA


Per als de casa meua, PIZZA. I que poc que dura una vegada està feta... que en quatre dies ja no queda cap tall. Serà perquè agrada...

Tenia les instruccions per fer la pizza de la meva mare, i no dic que no sortigues bona, perquè bona ho estava, però jo volia que sigués com la de la meva àvia. Així que, una tarde de l’estiu passat me’n vaig anar a cap Alcanar, el poble on ella viu, i em va ensenyar com feia la seva excel·lent pizza. Gràcies iaia!!

Ingredients:

- Per a la massa:

· 2 ous
· 2 tasses d’oli
· 1 tassa de llet calenta
· Sal
· Vinagre
· 15 gr llevat
· Farina

- Per al relleno:

· Tomaca
· Primentó roig
· Tonyina
· Abadejo
· Pinyons

Preparació:

Comencem per fer la massa: batre els ous en un recipient, tirar la tassa de llet calenta (la mida d’una tassa de cafè), amb la mateixa tassa fer 2 mides d’oli, remenar, tirar el llevat, una culleradeta de sal i un chorret de vinagre. Tot ben remenat. Llavors anem tirant farina i anem remenant, la pasta s’ha d’anar fent espesa, serà fins al moment que quedi una massa compacta i no se’ns enganxi al recipient. Deixar reposar aproximadament 1 hora en un drap de cuina a sobre per a donar-li una mica de calentor.

D’altra banda tallem el primentó a trossets i el fiquem en una paella amb oli per fregir-lo. Quan estigui tirar la tomaca triturada. La tomaca no cal fregir-la del tot perquè quan ho fiquem al forn ja s’acabarà de coure. Al cap d’un moment tirar una lata de tonyina, remenar-ho i tancar el foc.

Tornem a la massa i l’estirem damunt la llanda, una vegada estirada tirem per damunt el que tenim a la paella i ho escampem. Tot seguit posem l’abadejo i els pinyons. L’abadejo es compra desmollat, es parteix en trossos més petits i es deixa una hora amb aigua per a què amolli la sal.

Una vegada ja està tot escampat fer punxades a la pizza amb un palillo per a evitar que s’unfli, espolvorejar una mica de farina per sobre i posar-la al forn a 180º uns 25 minuts. Deixar-la refredar i a menjar!!!!



2 comentaris: