dijous, 25 de febrer de 2010

FIDEUS AMB CLOÏSSES


És la primera vegada que faig aquest plat i he pensat que serà la primera recepta que compartiré.

Ingredients:

· ½ primentó roig
· ½ primentó verd
· ½ ceba
· 2 galls d’all
· 1 tomaca
· 100 gr gambetes pelades
· 100 gr musclos congelats sense closca
· 250 gr cloïsses
· 1 litre brou de peix
· 250 gr fideus grossos
· Oli
· Safrà
· Pebre roig
· Sal

Preparació:

Posar oli en una cassola, tirar el primentó roig i el verd tallat a trossets, al cap d’un momentet la ceba tallada, després l’all picat, afegir també les gambes, i per últim la tomaca triturada. Quan ja estigue tot sofregit tirarem el brou de peix i els musclos.

D’altra banda s’han de fer les cloïsses. Abans de fer-les s’han de tenir unes dos hores en aigua i sal per a què amollin l’arena. Posar-les a coure en 1 ditet d’aigua, sense cobrir-les, sinó fariem que perdessin el bon gust que tenen. Quan ja s’estiguen obrint tancar el foc i reservar-les.

Tornant a la cassola, quan el brou bulli, tirar els fideus grossos i deixar-los coure uns 10 minuts. Posar sal al gust de cadascú, safrà i pebre roig. Dos minuts abans de tancar el foc, tirar les cloïsses junt amb el suquet que han fet.





6 comentaris:

  1. Hola Rosa, la primera vez que los haces y la primera receta que pones..... empiezas muy bien seguro que este blog sera chulisimo, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  2. Benvinguda al mon de la blogosfera!!!!
    T'ha quedat un blog molt xulo! segur que l'ompliràs amb molt bones receptes!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Gracias Juan. Tengo que decir que llamé un par de veces a mi madre. Pero que salieron buenísimos.
    Un saludo

    ResponElimina
  4. Hola MaryLou! Jo també he visitat el teu blog varies vegades i també és molt xulo.
    Ens anem veiem. Gràcies.

    ResponElimina
  5. Tens un blog molt xulo!!!!!

    Bona Sort Maca!

    Et segueixo ehhhh


    salut! lamambalina

    ResponElimina
  6. Hola Lamambalina!!!

    Em perdonaràs però no havia vist el teu comentari!! Ara ja he activat que m'avisin al correu si algú em comenta.

    Moltes gràcies per seguir-me!!

    ResponElimina