divendres, 2 de novembre del 2012

ESTOFAT DE VEDELLA



Feia temps que no guisava un estofadet de vedella i avui m’hi he posat. Recordo encara les primeres vegades que ho feia, en què, o me quedava bastant de caldo o no me’n quedava casi gens. També en alguna ocasió m’havia passat de pebre negre i resultava un plat una mica picant. Ara tot això, ja puc dir que està dominat.
 

Ingredients:
  •  500 gr de vedella
  • 1 pastanaga
  • 1 pataca
  • 50 gr de pèsols
  • 3 fulles de llorer
  • Pebre negre
  • Pebre roig
  • Sal
  • Aigua
  
Preparació:

Tallem la carn a trossos i la netejem amb aigua. La posem en una cassola amb oli i 3 fulles de llorer, la salpebrem i la deixem a foc lent durant uns 20 minuts, amb l’aigua que treu s’anirà coent.
Passats aquests minuts afegirem els pèsols, la pastanaga tallada i la pataca també tallada a daus. Afegirem aigua (jo he afegit 400 ml) per tal de cobrir les verduretes i que així es coguin i tirarem una mica de pebre roig. Tot això, deixarem que es cogui sobre els 40 minuts. Els primers 15 minuts a foc màxim i després abaixarem el foc. S’ha d’anar vigilant de no quedar-nos sense aigua, en el cas que ens quedessim sense, n’hauriem d’afegir i també rectificar de sal si fes falta.

I amb tot això, ja ho podem servir al plat calentet.