Per estalviar
temps a la cuina, el microones és un bon aliat. Avui he fet una truita de
pataca i carbassó. A més de fregir les verdures a la paella, les poso al
microones un bon rato i mentrestant puc anar preparant altres coses ja que no
cal està pendent de remenar la paella. Fent-ho així, també s’estalvia oli. I, a
més, és més saludable.
Ingredients:
- 2 pataques
- 2 carbassons
- ½ ceba
- 4 ous
- Oli
- Sal
Preparació:
Rentem els
carbassons i els tallem a daus, sense treure’n la pell. Pelem les pataques, les
rentem i també les tallem a trossos petits. Ho posem tot junt en un recipient
apte per a microones i ho rociem amb oli per damunt.
Ho posem al
microones a màxima temperatura durant uns 12 minuts, als 8 minuts ho treiem, ho
removem una mica i ho tornem a posar dins.
Mentre podem
anar picant la ceba, i començar a daurar-la en una paella amb oli. A mitant
coció de la ceba tirem el carbassó i la pataca i ho removem tot junt uns minuts
més a la paella sense que sigui necessari afegir oli.
Batem els 4 ous
en el mateix recipient que hem utilitzat (ficant sal a gust de cada ú) i hi afegim
el que tenim a la paella per a mesclar-ho tot bé dins del recipient.
Finalment,
tirar-ho tot de nou a la paella, i s'aplana al mateix nivell. Quan percebem que l'ou ha quallat, posem una tapa per damunt i li peguem la volta amb seguretat i sense por!!! Li podem tornar a donar la volta si la volem dorar més, és a gust de cada ú. Doncs això, en un tomba i tomba ja està!!!!!