dilluns, 22 de març del 2010

ARROSSEJAT

Bé, avui toca arrossejat, un plat que per aquí pels pobles de la costa és ben comú.

Ingredients:

· 2 grans d’all
· 1 sèpia
· 6 gambes
· 1 litre de brou de peix
· 500 gr d’arròs
· Safrà
· Sal

Preparació:

En una cassola amb un bon xorro d’oli, posar a fregir una sèpia trossejada, dos grans d’all i les gambes. Al cap d’un moment retirarem les gambes i també els grans d’all. Llavors afegirem l’arròs. Anirem remenant fins que l’arròs s’enrosseixi. Quan hagi agafat color afegirem el brou bullint i deixarem coure l’arròs. Posar safrà i sal a gust. Al final, l’arròs ha de quedar sec.

diumenge, 14 de març del 2010

ABADEJO AMB PATACA


Quan era petita i la meva mare deia que hi havia abadejo per sopar, ai quina ràbia que donava. Però les coses canvien i ja veieu, ara a cuinar-lo i tot, i ben bo que està, això si no queda salat, que a vegades m’ha passat, bé al principi, ara ja no.

Ingredients:

· ½ Primentó roig
· ½ Ceba
· 1 Tomaca
· 1 Pataca
· 2 cues d’abadejo

Preparació:

Fer primer que res el sofregit amb el primentó tallat a trossets, la ceba picada i la tomaca ratllada. Quan estigui tirar la pataca també tallada a trossets i afegir aigua. Ficar l’abadejo dins la cassola i en un quart d’hora ja estarà llest.

Un dia abans l’abadejo s’ha de posar amb aigua per a què es dessali. Cambiar l’aigua unes tres vegades.

diumenge, 7 de març del 2010

PASTA TRICOLOR


Per als principiants: Ben fàcil és fer macarrons o espaguetis, normalment jo els faig amb tomaca i carn picada. Però la pasta de colors, tant espirals com, en aquesta ocasió, llaços, la faig d’una manera diferent.

Ingredients:

· 250 gr de pasta
· 250 gr de carn picada
· ½ ceba
· Orenga
· Sal

Preparació:

Per una banda posar aigua en un cassola en un xorret d’oli i quan bulli tirar la pasta i sal a gust. Una vegada cuita la pasta passar-la per l’escorredor.

En una altra cassola fer la carn picada, tirar-li orenga. Quan ja estigui la carn tirar la ceba picada. Ja fet això afegim la pasta escorreguda i ho barrejem.

Si volem podem bullir uns ous i tallar-los a trossets per damunt el plat de pasta.

dilluns, 1 de març del 2010

Passos Coc de Tomata

Avui només us vull mostrar la presentació de fotos que he fet sobre els passos que s'han de seguir per fer la pizza que us explicava a l'entrada anterior.


.