dissabte, 27 de febrer del 2010

COC DE TOMATA


Per als de casa meua, PIZZA. I que poc que dura una vegada està feta... que en quatre dies ja no queda cap tall. Serà perquè agrada...

Tenia les instruccions per fer la pizza de la meva mare, i no dic que no sortigues bona, perquè bona ho estava, però jo volia que sigués com la de la meva àvia. Així que, una tarde de l’estiu passat me’n vaig anar a cap Alcanar, el poble on ella viu, i em va ensenyar com feia la seva excel·lent pizza. Gràcies iaia!!

Ingredients:

- Per a la massa:

· 2 ous
· 2 tasses d’oli
· 1 tassa de llet calenta
· Sal
· Vinagre
· 15 gr llevat
· Farina

- Per al relleno:

· Tomaca
· Primentó roig
· Tonyina
· Abadejo
· Pinyons

Preparació:

Comencem per fer la massa: batre els ous en un recipient, tirar la tassa de llet calenta (la mida d’una tassa de cafè), amb la mateixa tassa fer 2 mides d’oli, remenar, tirar el llevat, una culleradeta de sal i un chorret de vinagre. Tot ben remenat. Llavors anem tirant farina i anem remenant, la pasta s’ha d’anar fent espesa, serà fins al moment que quedi una massa compacta i no se’ns enganxi al recipient. Deixar reposar aproximadament 1 hora en un drap de cuina a sobre per a donar-li una mica de calentor.

D’altra banda tallem el primentó a trossets i el fiquem en una paella amb oli per fregir-lo. Quan estigui tirar la tomaca triturada. La tomaca no cal fregir-la del tot perquè quan ho fiquem al forn ja s’acabarà de coure. Al cap d’un moment tirar una lata de tonyina, remenar-ho i tancar el foc.

Tornem a la massa i l’estirem damunt la llanda, una vegada estirada tirem per damunt el que tenim a la paella i ho escampem. Tot seguit posem l’abadejo i els pinyons. L’abadejo es compra desmollat, es parteix en trossos més petits i es deixa una hora amb aigua per a què amolli la sal.

Una vegada ja està tot escampat fer punxades a la pizza amb un palillo per a evitar que s’unfli, espolvorejar una mica de farina per sobre i posar-la al forn a 180º uns 25 minuts. Deixar-la refredar i a menjar!!!!



dijous, 25 de febrer del 2010

FIDEUS AMB CLOÏSSES


És la primera vegada que faig aquest plat i he pensat que serà la primera recepta que compartiré.

Ingredients:

· ½ primentó roig
· ½ primentó verd
· ½ ceba
· 2 galls d’all
· 1 tomaca
· 100 gr gambetes pelades
· 100 gr musclos congelats sense closca
· 250 gr cloïsses
· 1 litre brou de peix
· 250 gr fideus grossos
· Oli
· Safrà
· Pebre roig
· Sal

Preparació:

Posar oli en una cassola, tirar el primentó roig i el verd tallat a trossets, al cap d’un momentet la ceba tallada, després l’all picat, afegir també les gambes, i per últim la tomaca triturada. Quan ja estigue tot sofregit tirarem el brou de peix i els musclos.

D’altra banda s’han de fer les cloïsses. Abans de fer-les s’han de tenir unes dos hores en aigua i sal per a què amollin l’arena. Posar-les a coure en 1 ditet d’aigua, sense cobrir-les, sinó fariem que perdessin el bon gust que tenen. Quan ja s’estiguen obrint tancar el foc i reservar-les.

Tornant a la cassola, quan el brou bulli, tirar els fideus grossos i deixar-los coure uns 10 minuts. Posar sal al gust de cadascú, safrà i pebre roig. Dos minuts abans de tancar el foc, tirar les cloïsses junt amb el suquet que han fet.





dimarts, 23 de febrer del 2010

Inaguració

A vegades penso: “quant de temps he perdut avui a la cuina”. Però, en realitat, no és temps perdut, és temps aprofitat, aprofitat fent allò que m’agrada: CUINAR.

Per això, per aquest nou sentiment que tinc, m’he decidit a crear un blog de cuina. I els qui em coneixen, diran: “doncs si sempre et queixes que no tens temps de res”. Però ja veieu, m’he buscat més feina. I amb aquest nou repte compartiré les meves receptes amb tots vosaltres. Uns que voleu fer nous plats i busqueu noves idees, d’altres que voleu aprendre, igual que jo, que dia rere dia estic aprenent més.

Per últim, a més de dir-vos que podeu fer els plats que us vingui de gust, us animo a què deixeu els vostres comentaris, per si voleu donar la vostra valoració, aportar noves idees, compartir els vostres trucs, etc.

I amb aquesta cançó, que li dedico a la meva mare, que si no fos per ella jo no sabria fer molt del que sé fer, segueixo amb les meves receptes.


.